AIR ZAMZAM 1KOTAK 24 BOTOL 500ML RM240

AIR ZAMZAM 1KOTAK 24 BOTOL 500ML RM240
Kos pos dibayar oleh pembeli

Wednesday, July 8, 2009

PANDANGAN DARI LUARTEKNIK JUALBELI DI PASARAN HADAPAN YANG MENGUNTUNGKAN

TEKNIK JUALBELI DI PASARAN HADAPAN YANG TERBUKTI MENGUNTUNGKAN

INI BUKANLAH PERNIAGAAN YANG MODALNYA HANYA BEBERAPA RINGGIT DAN PULANGAN PULUHAN RIBU DALAM MASA BEBERAPA BULAN SAHAJA DAN TIADA RISIKO RUGI.

SEBENARNYA BANYAK LAMAN WEB YANG CUBA MEMERANGKAP ORANG RAMAI DENGAN KENYATAAN DI ATAS KERANA ITULAH SIKAP KEBANYAKKAN PEMBACA INGIN SESUATU YANG TIADA RISIKO, MODAL DUA TIGA RINGGIT UNTUNG BERIBU DALAM MASA SINGKAT TANPA BERBUAT APA-APA.

HAKIKATNYA IA HANYA SUATU KHAYALAN SEMATA-MATA. JIKA ANDA BENAR-BENAR SERIUS UNTUK BERJAYA DALAM KEWANGAN BUATLAH SESUATU YANG SAH DISISI UNDANG-UNDANG DENGAN MENGGUNAKAN CARA YANG BETUL.

PASARAN HADAPAN DINIAGAKAN DI BURSA DERIVATIF MALAYSIA (MDEX) http://www.mdex.com.my/ . Diperundangkan di bawah Akta Dagangan Hadapan 1993. Dikawalselia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan di bawah portfolio Kementerian Kewangan.

PASARAN HADAPAN SANGAT LEVERAGE

LEVERAGE ? Ia membolehkan seseorang memperolehi sesuatu dengan cepat dan mudah. Contohnya kapal terbang lebih leverage daripada basikal dan e-mel lebih leverage dari pos laju.

Leverage mengubah hidup kita dari susah kepada senang. Tiada jalan keluar, kita perlu menggunakannya jika tidak hidup akan menjadi sukar. Contohnya kita perlu menggunakan talifon jika tidak sukar untuk bercakap dengan mereka yang jauh.

Ramai orang menghadapi masalah kewangan kerana tidak menggunakan instrument kewangan yang leverage. Ramai yang masih dengan cara lama kerana tiada pengetahuan mengenainya.

Dalam bidang kewangan yang mana paling leverage ? Pasaran hadapan paling leverage berbanding dengan pasaran saham, saham amanah, simpanan tetap dan lain-lain lagi.

INGAT !!! LEBIH LEVERAGE BERMAKNA LEBIH LAJU, LEBIH CEPAT.

Yang penting ia perlu dikendalikan dengan betul dan hasilnya akan menjadi sangat menakjubkan.
Majoriti rakyat Malaysia tidak tahu mengenai peluang yang ada dalam pasaran hadapan. Sebenarnya ia lebih menarik dari semua jenis perniagaan yang ada di atas muka bumi ini kerana kita Cuma perlu tahu bila harga pasaran akan naik dan jatuh dan sesudah itu talifon broker hadapan untuk jual beli.

Ikutilah kisah hidup saya dalam pasaran hadapan…….

Pada bulan Mac 2003 dengan modal sebanyak RM5500 saya telah berurusniaga dalam pasaran hadapan dan telah berjaya mengaut keuntungan sebanyak RM101,740 hanya dalam tempoh 16 bulan sahaja. Pada bulan April 2004 saya telah bersara sepenuhnya pada umur 28 tahun. Saya telah namakan teknik urusniaga yang saya gunakan ini dengan nama AKILOS trading system. AKILOS trading system adalah sejenis system yang telah diuji keberkesanannya sejak tahun 1996 dan telah memperlihatkan keuntungan yang konsisten dengan kerugian yang amat minima.

Saya telah menguji berpuluh teknik jual beli dan hanya satu sahaja yang benar-benar memperlihatkan keuntungan yang konsisten dan kerugian yang minima. Contohnya sejak dari tahun 2003 hingga kini saya hanya rugi sebanyak 2 suku tahun sahaja dan memperolehi keuntungan sebanyak 11 suku tahun.

PERHATIAN !!! KEUNTUNGAN YANG SAYA NYATAKAN DI ATAS BUKAN REKAAN KERANA LAMAN WEB INI JUGA BOLEH DIAKSES OLEH PIHAK BERKUASA. JIKA IA SATU PEMBOHONGAN SAYA BOLEH DIKENAKAN TINDAKAN UNDANG-UNDANG. SAYA MEMPUNYAI SEMUA DOKUMEN BAGI MEMBUKTIKAN KENYATAAN SAYA. SAYA TIDAK AKAN MENJUAL TEKNIK INI KEPADA SESIAPA PUN WALAU ANDA MENAWARKAN PULUHAN RIBU RINGGIT UNTUK MEMBELINYA. SESUATU YANG BERHARGA TIDAK AKAN DIJUAL.

SAYA AKAN MEMBANTU SESIAPA SAHAJA YANG BERMINAT SECARA PERCUMA DENGAN BERKONGSI SEGALA MAKLUMAT PENTING MENGENAI PASARAN HADAPAN AGAR MEREKA JUGA MEMPEROLEHI SESUATU MELALUINYA.

Tiada apa yang dijual di sini. Dan anda tidak akan mendengar janji-janji manis kerana ini bukanlah seperti laman bisnes yang lain. Dalam pasaran hadapan kita Cuma perlu tahu bilakah pasaran akan naik dan jatuh ? ITU SAHAJA !!! Tak perlu pening-pening nak cari downline, nak cari pelanggan nak bina laman web nak promosi laman web. TAK PERLU SEMUA TU.

CUMA, beli dan jual atau jual dan beli. ITU SAHAJA!!!.

Itulah yang saya buat selama ini untuk hasilkan lebih RM100,000 dalam pasaran hadapan. Saya bina laman web untuk tujuan membantu orang lain. Anda tak perlu bina laman web untuk berjaya dalam pasaran ini.

Syukur kepada Tuhan kerana telah memberikan saya ilmu ini. Kini saya ikhlas ingin berkongsi dengan anda. Bukti Kejayaan Peserta Pasaran Hadapan

Bruce Kovner telah berjaya menghasilkan USD2500 juta dengan modal sebanyak USD 3 ribu sahaja daripada Mastercard. KEUNTUNGAN TAHUN 2005 SAHAJA IALAH USD 500 JUTA. http://www.forbes.com/lists/2005/54/6OQE.html

Paul Tudor Jones telah berjaya menghasilkan USD2000 juta dan merupakan salah seorang trader yang paling cepat naik dalam senarai 400 orang terkaya di Amerika. PADA TAHUN INI SAHAJA BELIAU TELAH MENGHASILKAN USD 1000 JUTA.
http://www.forbes.com/lists/2005/54/L6IH.html


Louis Moore Bacon menghasilkan USD 1000 juta pada umur 49 tahun. http://www.forbes.com/lists/2005/54/62UZ.html

dan ramai lagi yang tidak dapat saya nyatakan disini. Ingat!!! Nama mereka telah disiarkan dalam laman web Forbes dalam senarai 400 orang terkaya di Amerika bukannya dalam laman web mereka sendiri.
Jangan lupa, mereka hanya bermula dengan beberapa ribu sahaja dan menghasilkan ribuan juta. Itulah kepantasan menghasilkan wang melalui pasaran hadapan. Ia berlaku disebabkan pasaran hadapan amat leverage.


AKILOS TRADING SYSTEM

Saya telah menggunakan teknik ini dalam membuat urusniaga jual beli produk pasaran hadapan di Bursa Derivative Malaysia (MDEX). Ianya hanya memerlukan modal yang amat kecil hanya beberapa ribu ringgit sahaja serendah RM4000.

Saya hanya memperuntukkan masa selama kurang 5 minit sehari untuk mengkaji pasaran. Dengan menggunakan teknik ini saya hanya membuat urusniaga jual beli beberapa kali sahaja sebulan. Sistem ini merupakan formula matematik yang telah diuji keberkesannya dengan menggunakan data pergerakkan harga sejak tahun 1996 hingga kini.

Ia memperlihatkan keuntungan yang lebih banyak berbanding kerugian. Prestasinya amat baik.

Dalam satu ujikaji yang dibuat dengan menggunakan data dari tahun 1996 hingga 2000 bermodal sebanyak RM7000 keuntungan yang ditunjukkan berjumlah lebih RM 1 juta menggunakan teknik ini. Tetapi sayangnya saya hanya mempunyai modal yang secukupnya untuk berurusniaga menggunakan teknik ini pada Mac 2003. Walaupun saya terlepas peluang RM 1 juta tetapi masih boleh menghasilkan keuntungan hingga kini dengan menggunakan system ini.

Inilah teknik yang telah saya gunakan hingga mampu bersara pada usia 28 tahun.

HARI YANG PALING GEMBIRA DALAM HIDUP SAYA IALAH APABILA SAYA KELUAR DARI PEJABAT TEMPAT SAYA BEKERJA DAN HIDUP BEBAS SEBEBAS-BEBASNYA.

Saya bercuti ketika orang pergi bekerja. Saya nyenyak tidur ketika orang sibuk ke tempat kerja. Itulah erti persaraan awal. Anda berpeluang untuk bersara awal seperti saya apabila telah memperolehi pulangan yang dikehendaki selepas 5 ke 7 tahun. Sebenarnya saya dengan ikhlas ingin berkongsi pengalaman saya dengan mereka yang inginkan kebebasan masa setiap hari.

Saya akan memberikan maklumat percuma kepada mereka yang berminat. Jika anda berminat untuk melihat bukti dari kenyataan di atas. Sila hubungi saya di talian 046441134 atau 019 4803954 atau e-mel saya di alamat berikut abdulkhalidabdulaziz@yahoo.co.uk


Berikut disenaraikan perbezaan utama di antara pasaran saham dan pasaran hadapan untuk tatapan anda.
KEUNTUNGAN KETIKA PASARAN NAIK DAN JATUH

Pasaran hadapan membuka peluang kepada peserta-pesertanya untuk mengaut keuntungan ketika harga pasaran naik dan turun. Tidak seperti pasaran saham keuntungan hanya boleh dinikmati ketika pasaran naik sahaja. Dengan itu tiada keadaan dimana anda tidak mempunyai peluang untuk untung. Sebagai contohnya peristiwa serangan 11 September telah menyebabkan indeks komposit jatuh melebihi 5% dalam tempoh kurang dari 1 bulan dan keuntungan yang boleh diperolehi dalam tempoh tersebut ialah melebihi 50%. Ini disebabkan pasaran hadapan adalah sebuah pasaran yang leverage.

LEVERAGE - MODAL KECIL PULANGAN BESAR
Leverage adalah perkataan Inggeris yang membawa maksud sesuatu yang memerlukan input yang sedikit untuk menghasilkan output yang banyak. Sebagai contohnya motosikal itu lebih leverage berbanding dengan basikal. Seseorang yang menunggang motosikal memerlukan kurang tenaga untuk menggerakkan kenderaan tersebut berbanding dengan pengguna basikal. Kapal Terbang lebih leverage berbanding dengan motosikal. Begitulah seterusnya. Jika kita menyentuh skop telekomunikasi e-mel dikatakan lebih leverage berbanding dengan surat melalui pos biasa kerana tenaga yang diperlukan lebih sedikit dan masa yang diperlukan lebih singkat untuk menghantar surat kepada seseorang.

Setiap bidang dalam dunia ini mempunyai sesuatu yang leverage. Sesiapa yang tidak mahu mempelajarinya akan ketinggalan oleh orang yang mempelajari dan menggunakannya dengan cara yang betul dalam kehidupan harian. Menggunakan sesuatu yang lebih leverage dengan cara yang salah akan membinasakan penggunanya. Sebagai contohnya seseorang yang yang tidak tahu cara menggunakan motosikal sebaliknya tertarik dengan kecepatan dan kemudahannya boleh menyebabkan kemalangan kerana tidak tahu menggunakannya. Oleh itu tidak ada jalan keluar untuk tidak ketinggalan seseorang itu perlu tahu apakah alat yang leverage dan bagaimanakah cara yang betul menggunakannya dalam kehidupan harian.

Sebagai contoh dalam bidang pelaburan, terdapat banyak jenis pelaburan, simpanan tetap, Saham Amanah, Pasaran Saham, Pasaran Hadapan dan banyak lagi. Yang paling leverage dalam kesemua yang dinyatakan di atas ialah Pasaran Hadapan.

Urusniaga dalam pasaran hadapan membolehkan seseorang mengaut keuntungan melebihi 100% daripada jumlah modal yang dilaburkan dalam tempoh beberapa hari sahaja. Oleh kerana itu saya sering menyamakan pasaran hadapan umpama kapal terbang jika dibandingkan dengan pelaburan yang lain.

Konsep Leverage membolehkan anda untuk menjadi kaya dalam tempoh yang amat singkat jika anda tahu cara mengendalinya. Jika anda tidak tahu mengendalikannya ini tidak bermakna anda tidak boleh menikmati hasilnya kerana anda boleh berpandukan kepada orang yang tahu mengendalikannya. Contohnya jika anda tidak tahu memandu kapal terbang jadilah penumpangnya agar mendapat kelebihan penggunaan kapal terbang sebagai pengangkutan yang selesa dan cepat dan janganlah terus mengenepikannya.

Risiko dalam pasaran hadapan dapat dikawal dengan menggunakan kaedah yang betul. Dengan mengawal risiko inilah seseorang itu dapat bertahan lama dalam pasaran dan menambah keuntungannya dari semasa ke semasa. Itulah salah satu daripada rahsia kejayaan saya yang membolehkan saya bersara pada umur 28 tahun.

CAJ BROKER YANG TETAP DAN RENDAH

Dalam pasaran saham lebih banyak keuntungan yang diperolehi lebih tinggi caj yang dikenakan. Sebaliknya dalam pasaran hadapan caj broker yang dikenakan adalah tetap dan jika dibandingkan dengan kadar peratusannya ianya jauh lebih rendah daripada pasaran saham.

MEMPUNYAI TAHAP KECAIRAN YANG TINGGI

Memudahkan urusniaga belian dan jualan dibuat disepanjang masa urusniaga diadakan.

PERGERAKAN YANG AKTIF

Ini membolehkan keuntungan yang besar dapat diperolehi dalam tempoh yang singkat dengan menggunakan teknik yang betul.

PASARAN HADAPAN PILIHAN TERBAIK
UNTUK URUSNIAGA ANDA

1 comment:

  1. Forum saham pasaran hadapan:
    http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=22509

    ReplyDelete