AIR ZAMZAM 1KOTAK 24 BOTOL 500ML RM240

AIR ZAMZAM 1KOTAK 24 BOTOL 500ML RM240
Kos pos dibayar oleh pembeli

Monday, May 16, 2011

Pembeli Saham bank Rakyat yang Merugikan

Bank Rakyat Buka Saham Baru RM1 Bilion Pada 2011

UPDATE:

Mengikut Kosmo semalam, Bank Rakyat akan menambah modal syer berbayar setelah diberi kelulusan oleh Bank Negara Malaysia bulan Mac 2011. Penambahan adalah sebanyak RM1 bilion kepada RM3 bilion.

Maklumat lanjut mengenai pengangihan akan dibuat pada Mei 2011 nanti oleh Lembaga Pengarah Bank Rakyat.

I am sure ramai yang menantikan mengenai pengeluaran saham baru Bank Rakyat ini tidak kira pemegang saham sediakala mahupun bakal pemegang saham memandangkan Bank Rakyat dengan consistent dapat memberi pulangan yang lumayan @15% setiap tahun. Mesti ramai nak beli kan saham Bank Rakyat tahun 2011? Terbaru dividen untuk 2010 juga sebanyak 15%.

Ada call Bank Rakyat untuk mengetahu lebih lanjut dan mereka cakap although yang diluluskan sebanyak RM1 bilion tapi belum tahu lagi berapa banyak portion akan diagihkan kepada public since board meeting belum diadakan lagi, so kalau yang nak tahu mengenai saham Bank Rakyat ini kenalah tunggu, berapa banyak, kepada siapa, bila, macam mana dan banyak lagi persoalan yang timbul. So kepada yang sudah dalam senarai menunggu "waiting list", sabar ya, kalau ada tak ke mana saham Bank Rakyat tu. Sistem diaorang down sebab ramai sangat yang bertanya.

Jom baca lebih lanjut:

1 comment:

  1. Salam...jika berminat utk menjual saham bank rakyat boleh email saya di phefit3@gmail.com..putrajaya..

    ReplyDelete